PİLLERİMİZİ ATMIYORUZ, OKULUMUZDA TOPLUYORUZ

Sevgili öğrencilerimiz, Kahramanmaraş geneli atık pil toplama yarışması düzenlenmektedir.

Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere "Atık Pil" denir.

Pil üreticileri, kullandıkları yeni teknolojilerle hem daha çok fayda yaratmakta, hem de çevre için daha dost üretim gerçekleştirmektedir. Yine de tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalıyız, toprağa gömmemeliyiz; akarsulara, göllere ve denizlere atmamalıyız ve yakmamalıyız.

Atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler vahşi çöp depolama alanlarından sulama sularına ve toprağa karışarak çevre kirliliği yaratabilir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek okulumuza getirmenizi önemle rica ederiz.

15-11-201915-11-201915-11-2019

Yayın: 15.11.2019 - Güncelleme: 11.01.2020 02:13 - Görüntülenme: 224