T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Elbistan Ortaokulu

İNGİLİZCE ÖĞRENMEK BU KADAR EĞLENCELİ OLMAMIŞTI!

Okulumuzun İngilizce öğretmenlerinden Saadet ERGEN Hocamız, öğrencilerimize eğlendirerek İngilizce öğretme etkinliklerine her geçen yenilerini ekliyor. Hocamıza teşekkür ediyor, hocamızın derslerinde yapmış olduğu bazı çalışmaları paylaşıyoruz.

İgilizce de yine eğlenerek öğreniyoruz. 6.sınıf öğrencilerimizle 2.ünite kelimelerimizi görselleştirdik. "Yummy Breakfast" ünitesi içerisinde geçen kelimelerini tabaklara dökerek her sınıf kendi sofrasını hazırladı.Hem eğlendik hem öğrendik.

 

Let's Shop Haydi alışverişe İngilizce dersinde 6. Sınıflarımız için ingilizce alışveriş listeleri hazırladık. Tahta da bir tarafa yiyeceklerin ve içeceklerin görsellerini diğer tarafa sepetlerimizi yerleştirdik.Listesini en hızlı sepete ekleyenler kazandı.Yine çok eğlendik yine çok öğrendik.

Synonyms(Eş anlamlı kelimeler) Lgs maratonu içerisinde olan 8.sinif  öğrencilerimiz ile hem eglenebilecegimiz hem tekrar yapabileceğimiz yarışmalar yaptık.Karton bardakların altına ingilizce kelimeleri eş anlamları ile yazıp eşleştirme yaptırdık.Belirli bir süre içerisinde en çok eşleştirme yapma yarısına giren öğrencilerimiz hem eğlendi hem tekrar yapmış oldu.

İngilizce saatleri öğreniyoruz. İngilizce yazdıkları saatleri kollarını akrep ve yelkovan yaparak gösteren öğrencilerimiz Türkçe konusmadan ingilizcesi yazılı olan saatleri anlatmaya çalıştılar.6. Sınıf öğrencilerimiz bu sayede hem kendi eksiklerini hem de arkadaşlarının eksiklerini hep beraber tamamladılar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.11.2022 - Güncelleme: 03.11.2022 00:19 - Görüntülenme: 707
  Beğen | 28  kişi beğendi